2016 Modasında Çizgili Elbise Modelleri

0
839

Çizgili elbiseler, zamansız olduğu gibi kolay şıklık yakalamanızı sağlayan kıyafetlerdir. Peki yeni moda çizgili elbiseler neler, çizgili elbise modelleri nasıl giyilir, nasıl kombinlenir? İşte, 2016 kadın modası içinde yeni moda çizgili elbise modelleri

2016 bahar ve yaz sezonu için en trend desenlerden biri kesinlikle çizgiler. Çizgili desen için aslında modası geçmeyen, klasiklerden biri haline gelen bir desen modeli diyebiliriz. Sadece elbise modelleri üstünde değil, gömlekler, pantolonlar üstünde sıklıkla gördüğümüz desenlerden biri. Ancak konumuz bahar ve yaz ayları olduğunda akla gelen ilk giysilerden biri kuşkusuz elbise modelleri oluyor. İşte, 2016 kadın modası içinde yeni moda çizgili elbise modelleri

Çizgili elbiseler zamansız olduğu gibi kolay şıklık yakalamanızı sağlayan kıyafetlerdir. Klasik, spor, vintage veya bohem… Stiliniz hangisi olursa olsun, tarzınıza uygun çizgili elbise bulabilir, kendi stilinize kolaylıkla adapte edebilirsiniz. Çizgili elbise modelleri günlük kullanım için oldukça uygun oldukları gibi, işe giderken giymek için de tercih edilebilirler. Haftasonu stili için veya gece dışarı çıkarken de çizgili elbiseleri kullanabilirsiniz.

Çizgili elbise modelleri denildiğinde ilk akla gelen siyah beyaz çizgili elbiseler olsa da geçen yıldan beri bu kanı biraz değişti diyebiliriz. Siyah – beyaz gibi klasik çizgilerin yerini daha çok lacivert beyaz çizgiler aldı denilebilir. Ancak lacivert-beyaz bile bir süredir geride kaldı. Bu bahar veya yaz sezonunda daha renkli ve farklı çizgili elbiseler ile karşılaşmaya hazır olun.

1 çizgili elbise modelleri 3_mini

Çizgili elbise modelleri nasıl giyilir, nasıl kombinlenir?

Çizgili kıyafetler nasıl giyilir?” sorusunun cevabı aslında 2 ayrı açıdan verilmeli. Bir tanesi vücut şekline uygun olması gerektiği yönü, diğeri de elbette çizgili kıyafetleri nasıl kombin edilmeli tarafı.

Çizgili kıyafetler için dikkatli olmanız ve bilmeniz gereken elbette yatay çizgilerin sizi olduğunuzdan geniş göstereceğidir. Bu her zaman kötü değildir. Yani üst bedeniniz çok inceyse ve görüntü olarak vücudu dengelemek istiyorsanız, üst bölümde yatay çizgileri kullanabilirsiniz. Diğer yandan vücudun alt bölgesi genişse elbette yatay çizgileri değil, dikey çizgileri kullanmalısınız. Ancak bu noktada uyarmam gereken bir diğer konu çizgileri kalınlığı. Çizgilerin kalın olması, olduğunuzdan daha kalın veya kilolu görünmenize sebep olabilir. Bu yüzden dikkatli kullanmakta fayda var.

2 çizgili elbise modelleri_mini

Son zamanlarda çizgili elbise modelleri içinde öne çıkan daha ince çizgiler aslında. Ben de böylesi ince çizgilerin daha zarif olduğunu düşündüğümden elbisere daha çok yakıştırıyorum. Ayrıca yazının başında da söylediğim gibi kırmızılar, toprak tonları, yeşiller çizgili elbise modelleri içerisinde görebileceğimiz detaylardan

3 çizgili elbise modelleri 2_mini

Çizgili elbise modelleri hem sportif şekilde hem de daha klasik modelde kombinlenebilir. Özellikle yaz aylarında sezonun modası platform topuklu espadriller ile rahatlıkla kombinleyebilirsiniz. Kıştan bahara geçtiğimiz şu günlerde kısa botlar ve uzun salaş hırkalar ile bohem bir stil yakalayabilirsiniz.

Çizgili elbiseleri kombinlerken ayakkabı, çanta veya takı gibi aksesuarlarınızda neon renklere yer verebilirsiniz. Ancak üzerinizde deseni itibariyle yeteri kadar hareketli bir elbise modeli taşıdığınız için ayakkabı ve çanta gibi detayları tek renk tercih etmekte fayda var. Ofise giderken stilettolar ile ofis şıklığı yakalayabilir, oxford ayakkabılar veya spor ayakkabılar ile de hafta sonu stilinizi tamamlayabilirsiniz.

Eğer topuklu ayakkabılara farklı alternatifler arıyorsanız 2016 kadın ayakkabı modası içinde popüler olan düz ayakkabı modellerinden birini tercih edebilirsiniz. Düz ayakkabılar için alternatifleri görmek isterseniz—-> 2016 yaz modası düz ayakkabı modelleri

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here