2016 Yaz Şapkaları

0
749

Hasır boater şapka modeli mi, fötr şapka mı yoksa geniş kenarlı, kurdeleli plaj şapkaları mı..? 2016 yaz şapka modası herkesin tarzına uygun alternatifler içeriyor aslında. İnceleyin ve yaz şapkası veya plaj şapkası olarak hangisini kullanacağınıza karar verin!

Dün sizlerle hasır şapka süsleme fikirleri paylaştım. Sizlerin de hem fikir olacağı üzere hasır şapkalar içerisinde dahi kovboy, fötr gibi pek çok farklı şapka modeli bulmanız mümkün. Her yıl bir ya da bir kaç hasır şapka modeli daha fazla öne çıkıyor ve daha popüler oluyor. 2016 yaz şapkaları içerisinde de biraz daha fazla öne çıkan hasır şapka modelleri var. Diğer yandan hasır şapkalar dışında kullanabileceğiniz şapka modelleri de söz konusu. Peki 2016 yaz modası içerisinde hangi şapka modelleri daha popüler? Yaz gardırobuna yeni şapka modelleri eklemek isteyenler için yeni moda 2016 yaz şapkaları hazırladım.

tatil için şapkalı saç modelleri_mini

2016 Yaz Şapkaları ve Şapka Modası

1- Boater Şapka Modelleri :

Boater şapkalar, 19.yy sonları 20.yy başlarında popüler olan ve özellikle erkeklerin yelken kullanırken veya kayıklarda kürek çekerken kullandıkları şapkalardır. Bu yüzden İngilizce boating (yani kürek çekme, kayıkla gezme) kelimesinden türeyen boater kelimesi şapkanın adı olmuş. Yıllar içerisinde elbette kadınlar tarafından da benimsenen bir şapka modeli haline gelmiş.

Bu vintage, düz kenarlı, yuvarlak düz tepeli şapka modelleri için yılın en yeni moda şapkaları diyebilirim. Kalın sayılabilecek şerit kurdelesi dikkat çekmek ile birlikte sert düz kenarları, bu şapkaları çok nev’i şahsına münhasır kılıyor. Yaz aylarında olduğumuz için öne daha çok hasır boater şapkalar çıksa da 2016-2017 sonbahar ve hatta kış ayları için kumaş ve yün versiyonlarıyla karşılaşmaya hazır olun derim. Bu şapkaları ister plajda isterseniz günlük kıyafetlerinizle tamamlayabilir, stilinize farklılık katabilirsiniz.

1 yaz sapkalari sapka modasi boater sapka modelleri trendler_mini

2- Floppy Şapka Modelleri :

Aslında tam bir yaz şapkasıdır diyebileceğimiz, geniş kenarları sayesinde güneşten ciddi oranda koruduğu için de modası hiç geçmeyeceklerden biridir. Eğer güneşten kesin olarak korunmak ve aynı zamanda şık ve sofistike görünmek istiyorsanız tercihinizi hasır veya kumaş floppy şapka modellerinden yana kullanabilirsiniz.

Eğer elinizde ister fötr ister floppy model hasır şapkanız varsa 2016 yaz şapka modası içinde yer alan süslü hasır şapkalar arasına kolayca uyum sağlayabilirsiniz. Hasır şapkanızı süslemek için çiçeklerden, fulardan veya broşlarınızdan yararlanabilir, şapkanızı boyayarak renkli hasır şapka haline getirebilirsiniz. Bunu nasıl yapabilirim derseniz, daha önce hazırladığım hasır şapka süsleme fikirleri yazısına göz atmanızı öneririm. Çünkü hasır şapkaları yenilemek için çok pratik fikirleri derledim sizin için.—> Hasır şapka süsleme

2 yaz sapkalari sapka modasi floppy sapka modelleri trendler_mini

3- Fötr (Fedora) Şapka Modelleri :

Yün kumaştan tasarlanan modelleri ile kış şıklığı tamamlamak için kullandığımız fötr şapkaları yazın hasır fötr şapka veya kumaş fötr şapka olarak yazın kullanıyoruz. Eğer biraz daha maskülen görünmek istiyorsanız fötr, daha feminen görünmek istiyorsanız fötr şapka tercih edebilirsiniz.

3 yaz sapkalari sapka modasi fedora fotr sapka modelleri trendler_mini

4- Panama Şapka Modelleri

Pek çok ünlüyü mevsime uygun olarak tasarlanmış Panama şapka ile görmüşsünüzdür. Zira ayrı bir havası, şıklığı olan herkesin taşıyamayacağı bir şapka modeli olduğunu düşünüyorum. Aslında herkesin her model şapkayı taşıyamayacağını düşünenlerdenim. Bu her şapka modelini kendime yakıştıramamamdan kaynaklanıyor olabilir tabii!

4 yaz sapkalari sapka modasi panama sapka modelleri trendler_mini

5- Hasır Kovboy Şapkalar :

Herkesin kullanmayacağını, kullanamayacağını düşündüğüm bir şapka modeli daha… Bugün plajlarda, havuz kenarlarında kovboy şapkası takanları mutlaka ki görürsünüz. Farklı ve hatta küçük bir aykırılık katan bir havası vardır bu şapkaların… Kort şortunuz, salaş beyaz bir gömlek gibi kolay kombinlerinize cool bir görünüm vereceği kesin bir aksesuardır.

6- Renkli Şapka Modelleri :

Hangi şapka modelini tercih ederseniz edin, yaz aylarında renklerden asla geri kalmayın derim. Daha serin kalmak için tercih edeceğiniz bembeyaz bir elbise üzerinde takacağınız renkli şapka stilinizin en güzel tamamlayıcısı olacaktır.

7- Mesajlı Hasır Şapka Modelleri :

Özellikle yaz aylarında güneşten korunmak için geniş kenarlı şapkaları tercih ediyorsanız, bir kaç yıldır çok popüler olan mesajlı hasır şapkaları da zaten biliyor olmalısınız. Bu şapkaları satın alabileceğiniz gibi, elinizde zaten bulunan hasır şapkalarınıza da kolayca işleyerek kendi mesajlı şapkanızı kolayca hazırlayabilirsiniz. Bunu nasıl yaparım derseniz, hasır şapka süsleme fikirleri yazısını okumanızı öneririm. Çünkü yapımı tahmin ettiğinizden de kolay!

5 yaz sapkalari sapka modasi hasir sapka modelleri trendler_mini

8- Kurdeleli Hasır Şapkalar :

Yaz şapkası veya plaj şapkası denildiği zaman bu yıl en çok tercih edilen şapka modelleri olan geniş ön sipere sahip bu kurdeleli hasır şapkaları unutmamak gerek.

Aslında bu şapkalarla birlikte belirtmeliyim ki süslü şapkalar bu yıl her zamankinden fazla öne çıkıyor. Süslü derken neyi kastediyorsun derseniz, örneğin çiçekli şapkalar, örneğin fular ile süslenmiş hasır şapkalar, örneğin ponponlu veya püsküllü hasır şapkalar…

9- Siperli Hiphop Şapka Modelleri :

Önü düz siplerli, daha çok hiphop müzik dinleyenlerin stilini temsil eden bu hiphop şapkalar, özellikle gençler arasında çok ama çok popüler. Bu şapkalar kendinden desenli olabildiği gibi taşlarla, zımbalarla süslenmiş modellerini de kolaylıkla bulabilirsiniz. Taşlı kot şapka modelleri, hiphop tarzı şapka modelleri ve taşlı hiphop şapka modelleri bu yıl gençlerin vazgeçilmezi olacak!

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here