2014/15 SONBAHAR-KIŞ AYAKKABI MODASI

0
381

2014/ sonbahar-kış ayakkabı modası hakkında daha önce bantlı ayakkabılarla ufak ufak bilgi vermeye başlamıştık. Sezon giderek yaklaştığı için ayakkabı modasına hazla bakmamız gerekiyor. Çünkü pek çok marka da yeni sezon ayakkabılarını vitrinlere koymaya başladılar ve bizim neyi alacağımızı bilmemiz gerekiyor :)

Aslında 2013 yazından beri artarak devam eden bantlı ayakkabı modasından detaylı bahsettik. Bu yüzden de tekrar girmiyorum bu konuya. Bantlı ayakkabılardan sonra ilk bahsetmek istediğim, yazlık halleriyle oldukça revaçta olan kesik botlar.

1k

2k

Ara uzunlukta botlar yok bu sezon. Ya bilekte biten kesik botlar ya da dize hatta diz üstüne kadar çıkan çizmeler. Bu bilekte biten kesik bot modası, ayakkabı modası içine de sıçramış durumda. Genelde yüksek topuklu modellerini göreceğiz. Dar kot pantolonlarla gerçekten zarif duruyorlar. Bir de tabii elbiselerle.

4k

5k

3k

Konu çizmelerse, bu sene daha çok diz üstünde olanlarını kullanacağız. Etnik desenler, kovboy stil, bantlar, ipler. Aslında çizmelerde bu sezon her türlü detay var. Daha maskülen olmayı  tercih edenler için düz, lastik tabanlı modellerde mevcut. Çorap gibi tüm bacağınızı saracak olan çizmeler gerçekten çok farklı seçeneklerle sezonda kendilerine yer buluyorlar.

8k

İşte benim en sevdiklerim. Sivri burun, ince topuklu ayakkabılar. Bu sonbahar-kış sezonunda en renklilerinden bulup giyiyoruz. Her türlü kıyafetin altına son derece şık olan ve kadını oldukça zarif gösteren bu ayakkabılardan mutlaka edinin. Benim favori renklerim kırmızı ve mavi.

9k

Topuklu ayakkabılar içerisinde en rahatı bana göre işte bu dolgu topuklu modeller. Bu yazdan da kullanmaya alışık olduğumuz dolgu topuk ayakkabılar, 2014/15 sonbahar-kış sezonundaki ayakkabı modası içinde daha fazla yer alacaklar.

Sivri burun modelini bu sene en çok gördüğümüz ayakkabı modeli babetler. Diğer düz ayakkabı modellerine göre daha şık durduklarını söyleyebilirim. O yüzden sonbahar alışverişi için listenize babet ekleyecekseniz, tercihiniz bunlardan yana olsun.

11k

Son olarak, sonbahar ve kışa damgasını vuracak maskülen stilin parçası, maskülen ayakkabılar. Bizler zaten Oxford tarzı ayakkabılara uzun zamandır alışkınız. Artarak devam eden maskülen tarzla birlikte erkek ayakkabıları da yükselişe geçiyor.

Yazdığım bu ayakkabı modellerini metalik renkte de seçebilirsiniz, allı pullu yada boncuk işli modellerini de. Çünkü hepsi bu sezonda kendilerine yer bulacaklar.

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here