2017 Yaz Trendi Saç Modelleri

0
989

Bebek örgülü saçlar, kabarık-kıvırcık saçlar, atkuyruğu veya örgüler ile şekillendirilmiş saç modelleri… Saçları şekillendirmek için şapkalardan ve saç eşarplarından daha fazlasına ihtiyacım var diyorsanız, son trendlerden yola çıkarak hazırladığımız 2017 yaz trendi saç modelleri yazısını esraninportresi’nde okuyabilirsiniz.

Saçları yaz aylarında kontrol altında tutabilmek daha zordur. Bir kere sıcaklar föne izin vermez ki verse de ömrü kış aylarındaki kadar uzun olmaz. Ayrıca terlemeyle birlikte yaptığınız pek çok saç modeli tehlike altına girer. Bir de yaz aylarının sıcak havası, esen sıcak rüzgarları ve nem ile birlikte saçlar çabuk kurur ve kabarma, elektriklenme gibi sorunlar daha kolay kendini gösterir.

Bu noktada saçları kontrol altında tutabilmek adına şapkalardan ve saç eşarplarından daha fazlasına ihtiyacım var diyorsanız, son trendlerden yola çıkarak hazırladığımız yaz için yapımı kolay saç modelleri yazısını incelemeye devam edin derim.

2017 Yaz Trendi Saç Modelleri

1- Geriye Tutturulmuş Saçlar :

Yaz aylarında evden çıkmadan önce veya plaja giderken hızlıca yapılabilecek saçlara ihtiyaç duyarız. Bunlardan ilk saç önlerinin geriye doğru taranarak saç klipsleri ile tutturulmuş aşağıdaki gibi modeller olabilir.

1 2017 yaz sac modelleri trendleri_mini

Eğer daha şık bir görüntüye ihtiyacınız varsa saç tokanızı daha ışıltılı taşlardan seçebilirsiniz. Hatta bu tip bir tokam yok ne yapabilirim diyorsanız esraninportresi’nde yer alan takılar ile saç aksesuarı yapımı fikirleri yazısına göz atmanızı öneririm.

4 takilar ile sac aksesuari yapimi_mini

Buradaki gibi saçların geriye alınarak toplanması stilindeki saç modellerine 2017 yazında çok rastlayacağız. Çünkü yaz saç trendleri yüzün açık olduğu ve böylelikle yüz güzelliğini öne çıkaran pek çok modeli içeriyor.

2- Geriye Taranmış Islak Saçlar :

Aslında biraz önce belirttiğimiz saç trendine hizmet eden bir diğer saç modeli de bu geriye taranmış ıslak saçlar. Gündüz veya gece rahatlıkla kullanabileceğiniz bu saç modelleri bana kalırsa yaz aylarının en kurtarıcı modellerinde. Yani tam yıka ve çık stili bir saç modeli. İlla düz saçlara uygulamak istiyorum diyorsanız tabii ki saç düzleştirme gerekli. Ancak trend içerisinde saçların doğal dalgasında bırakıldığı sadece bir miktar sprey veya köpük ile geriye taranarak şekil verildiği saçlar daha popüler

geriye taranmış ıslak saç modası

geriye taranmış saç modeli yapılışı_mini

2017 Yaz Trendi Saç Modelleri

3- Kabarık, Kıvırcık-Dalgalı Saç Modelleri :

Eğer saçlarınız kendiliğinden dalgalı-kıvırcık ise çok şanslısınız. Kabarması için de endişe etmeyin ve hatta daha da kabartın. Zira 2017 saç trendleri içinde 90’lardan ilham alan kabarık saçlar yer alıyor. Gündüz, yaz sıcağında bunaltabilir ama yaz akşamları, düz bir elbise giydiğiniz zaman en güzel aksesuarınız saçlarınız olacaktır.

4 2017 yaz sac modelleri trendleri_mini

4- Ensede veya Tepede Kabartılmış At Kuyruğu :

Başta da belirttiğim gibi saçların kabarmasından endişe etmenize çok da gerek yok gibi görünüyor zira saçlar kabarmalı, daha çok kabarmalı… Saçları at kuyruğu yaptığınızda bile üstelik!

2 2017 yaz sac modelleri trendleri_mini

Yüzünüzün güzelliğini ortaya çıkaracak şekilde saçları ayırıp, ensede topladıktan sonra saçları ince dişli bir tarak ile krepe atarak kabarmasını sağlayabilirsiniz.

Bu modeller yüzün güzelliğiniz ortaya çıkarmak için mükemmeldir. Bu tip saç modelleri yaptığınız zaman makyajınıza daha fazla özen gösterebilirsiniz. Tek dikkat etmeniz gereken yüz şeklinize uygun saç ayrımı yapabilmektir. Yüz şekline göre saç ayrımı ne olmalı diyorsanız daha önce hazırladığımız “saçı nasıl ayırmalı?” yazısına göz atabilirsiniz.

4 saçı bölümlere ayırmak_mini

2017 Yaz Trendi Saç Modelleri

5- Derin Ayrımlı Bob-Lob Saç Modelleri :

Yaz için saçlarda bir yenilik yapmayı düşünüyorsanız, bir kaç sezonun en popüler ve de son zamanların en modern saç kesimleri olan bob-lob saç kesimlerini deneyebilirsiniz.

Yaz aylarında ister örgülerle saçlara dalgalar yaparak isterseniz de saçın kendi saç dalgasından yararlanarak onlara kolayca şekil verebilirsiniz. Tek ihtiyacınız olacak şey bir miktar saç köpüğü kullanmak olacaktır.

2015 bob kesim saç modelleri_mini

6- Mısır Örgülü At Kuyruğu :

Daha derli toplu bir saç modeline ihtiyacım var diyorsanız örgüler en büyük kurtarıcınız olacaktır. Aslında 2017 yaz saç örgüsü trendlerinde birbirinden farklı örgülü saçlara rastlamak mümkün. Ancak içlerinden öne çıkanlardan biri mısır örgüsü saçlar.

5 2017 yaz sac modelleri trendleri_mini

Tek yapmanız gereken saçları sıkıca arkada toplamak ve mısır örgü ile saçları şekillendirmek.

Her gün aynı şekilde topladığınız atkuyruğu saç modelinden sıkıldıysanız, sizin için ister günlük isterseniz de özel gecelerde kullanabileceğiniz mısır örgüsü ile atkuyruğu saç modeli ve yapılışını daha önce paylaşmıştık. Buradan tüm detaylara göz atabilirsiniz–> mısır örgüsü ile atkuyruğu saç modeli

6 2017 yaz sac modelleri trendleri_mini

Tüm bunlara ek olarak saç aksesuarı olarak saça zincir takmak ilkbahar-yaz sezonunun en trend saç şekillendirme önerisi.

11 2017 yaz sac modelleri trendleri_mini

2017 Yaz Trendi Saç Modelleri

7- İnce-Bebek Örgülü Saç Modelleri :

İnce saç tutamları alınarak yapılan örgülere bebek örgüleri deniliyor. İster saçlarınızı açtığınız zaman aralara bu tip ince örgüler atın isterseniz bu örgüleri kattığınız yeni örgülü bir saç yapın ama bu yaz mutlaka bu örgüleri kullanın.

9 2017 yaz sac modelleri trendleri_mini

Hatta yine bu yaz önemli bir saç aksesuarı olarak kullanılacak saç yüzüklerini bu örgülere takabilirsiniz.

10 2017 yaz sac modelleri trendleri_mini

8- Mohikan Saç Modeli :

Aslında sahte mohikan desek daha doğru olur. Bundan 4 yıl önce Selena Gomez aşağıdaki saç modeli ile çıktıktan sonra popülerliğini kaybetmeyen bir saç modeli mohikan.

1 mohikan örgü saç modelleri_mini

Bu saç modelini örgüler ile ortaya çıkarabileceğiniz gibi küçük saç topuzları ile de aynı görünümü yakalayabilirsiniz.

İşte saç örgüsü ile yapılarak daha kadınsı ve romantik bir görüntü ortaya çıkaran mohikan örgü saç modelleri ve videolu anlatımlarıyla yapılışları esraninportresi.com’da–> mohikan örgü saç

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here